Чернівецька районна рада
Чернівецька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою та Чернігівською районними радами

Дата: 18.03.2024 15:02
Кількість переглядів: 40

Сьогодні, 18 березня, відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Чернівецькою та Чернігівською районними радами.

Голова Чернівецької районної ради Куцак Микола Миколайович і голова Чернігівської районної ради Кузнецова-Молодчая Тетяна Степанівна підписали документ, що засвідчує важливість об’єднання зусиль між органами місцевого самоврядування.

До ініціативи також долучилися голови ще двох районів Буковини, Вижницького та Дністровського, — Андрюк Михайло Іванович і Янчак Олександр Миколайович.

Сторони визначили напрямки співробітництва щодо розробки та реалізації спільних проєктів та програм, задекларувавши таким чином свою готовність у сприянні розвитку територіальних громад у галузях екології та довкілля, енергозбереження та енергоефективності, комунальної та соціальної інфраструктури, підприємництва та бізнесу, креативності, культури, спорту та громадянського суспільства.

 

«Сьогодні Україна відстоює свою незалежність і щодня ми стикаємося з новими викликами. Тому наше завдання — швидко та ефективно знаходити на них відповіді. Для цього маємо об’єднувати зусилля. Переконаний, що наша співпраця — ще одна можливість на подолання викликів сьогодення», — зазначив Микола Куцак під час підписання.

 

Меморандумом передбачається насамперед співпраця в питаннях, повʼязаних із подоланням наслідків збройної агресії російської федерації проти України. А також:

 • здійснення спільної діяльності з пошуку та залучення інвестицій для реалізації спільних проєктів;

 • стратегічне планування реалізації заходів щодо підтримки Збройних Сил України, ветеранів та постраждалих від російсько-української війни задля забезпечення їх соціального захисту, сприяння соціальній та професійній адаптації, надання психологічної підтримки;

 • сприяння встановленню та розвитку дружніх стосунків між органами самоврядування, культурними і спортивними організаціями  районів;

 • обмін інформацією щодо місцевих стратегій у сферах енергоефективності, енергозбереження, відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива;

 • сприяння встановленню та розширенню ділових і дружніх стосунків між ремісниками, майстрами, підприємцями;

та інші напрямки співпраці.

 

Підписання документа стало важливим етапом на шляху подальшого сталого соціально-економічного та культурного розвитку територіальних громад.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь