Чернівецька районна рада
Чернівецька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

З нагоди Дня Європи відбувся експертний колоквіум за міжнародної участі «Євроінтеграція України в умовах російсько-української війни: геополітична ситуація, стратегія та конкретні кроки для вступу в ЄС»

Дата: 10.05.2024 10:35
Кількість переглядів: 51

 

 

Вчора, 9 травня, з нагоди Дня Європи, відбувся експертний колоквіум за міжнародної участі «Євроінтеграція України в умовах російсько-української війни: геополітична ситуація, стратегія та конкретні кроки для вступу в ЄС».

Учасники колоквіуму — науковці, представники українських та румунських неурядових організацій, службовці й посадові особи органів місцевого самоврядування. Під час заходу говорили про виклики та можливості сучасного етапу євроінтеграції України, а також розглядали нові формати та інструментарій транскордонного співробітництва України з державами ЄС. Участь у заході взяв і заступник голови Чернівецької районної ради Артем Жук.

Дискусія велася щодо питань впливу російсько-української війни на геополітичну карту регіону та на міжнародні відносини загалом, аналізувалися зміни стратегічних пріоритетів для України та ЄС, а також розглядалися конкретні заходи, необхідні для виконання вимог щодо вступу України в ЄС, серед яких основними є впровадження реформ у сферах правової системи, боротьби з корупцією, економічного розвитку, громадянського суспільства тощо.

Йшлося також про підтримку та допомогу, яку надають для України міжнародні партнери, зокрема Європейський Союз, в умовах російсько-української війни та у процесі євроінтеграції України, а також про можливості поглиблення співпраці та підтримки з боку міжнародних партнерів.

Захід ініційований Чернівецьким регіональним центром підвищення кваліфікації. Його співорганізаторами є Чернівецька обласна рада, Чернівецька обласна військова адміністрація та НДІ Європейської інтеграції та регіональних досліджень Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь