Чернівецька районна рада
Чернівецька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкритість та прозорість: Ізолятор тимчасового тримання демонструє свою роботу представникам місцевого самоврядування

Дата: 19.06.2024 15:27
Кількість переглядів: 39

 

 

Ознайомчий візит до Ізолятора тимчасового тримання здійснили депутати та працівники виконавчого апарату Чернівецької районної ради на чолі з її головою Миколою Куцаком.

Захід був організований за ініціативи керівництва Сектора організаційного забезпечення діяльності місць тимчасового тримання осіб (СОЗДМТТО) та Ізолятора тимчасового тримання, а також за підтримки Управління головної інспекції.

«Відкритість та прозорість - ключові принципи роботи поліції. Ми пишаємося, що можемо показати  нашу роботу та продемонструвати, як ми дбаємо про дотримання прав людини»,  -  зазначив начальник СОЗДМТТО Володимир Волощук, який ознайомив представників районної ради з роботою Ізолятора тимчасового тримання, його системою функціонування, дотриманням прав людини та показав сучасні технології, що використовуються в роботі установи.

 

Ізолятор тимчасового тримання капітально відремонтували та встановили цифрову систему відеоспостереження, яка поєднана з інформаційною підсистемою «Custody Records», що забезпечує точний облік та контроль за утримуваними особами.

Крім того, представники місцевого самоврядування отримали можливість спостерігати за умовами несення служби поліцейських, ознайомитися з їхніми основними обов'язками та  функціонуванням цілодобової системи відеоспостереження.

Кожен крок як поліцейських, так і утримуваних фіксують і вносять в інформаційну підсистему Custody Records. Це відбувається задля вдосконалення стандартів захисту прав поліцейських й утримуваних осіб і прозорої фіксації етапів перебування утримуваних осіб під контролем поліції.

Було оглянуто службові приміщення ізолятора, кімнати інтерв’ювання, ознайомлено з умовам харчування й за допомогою камер відеоспостереження –  з умовами утримання правопорушників та іншими важливими аспектами функціонування Ізолятора тимчасового тримання.

По завершенню візиту, голова Чернівецької районної ради Куцак Микола подякував представникам поліції за можливість ознайомитися з роботою Ізолятора тимчасового тримання та зазначив, що такі  візити сприяють кращому розумінню роботи поліції та зміцненню довіри між громадськістю та правоохоронними органами.

«Відрадно, що впровадження системи «Custody Records» ще більше наближає нас до Європейського курсу, адже дає можливість забезпечувати права доставленої до підрозділу поліції затриманої людини. Окрім цього захищає і самих поліцейських, які проводять процесуальні дії. Це допомагає уникати виникненню ситуацій зі звинувачення правоохоронців у неправомірних діях чи застосуванні фізичної сили, адже все фіксують камери відеонагляду», – зазначив голова районної ради Микола Куцак.

 

Загалом візит викликав гарні враження в кожного присутнього та дозволив знищити більшість негативних стереотипів, щільно закладених в українців щодо роботи поліцейських.

 

Візит до Ізолятора тимчасового тримання став наочним прикладом  реалізації  статті 9 Закону України «Про Національну поліцію», яка підкреслює  важливість  відкритості та прозорості  в діяльності поліцейських органів.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь