Чернівецька районна рада
Чернівецька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Понад 6,5 млн грн компенсацій отримали роботодавці Чернівецької області

Дата: 13.09.2024 15:57
Кількість переглядів: 15

 

Нині діє низка компенсаційних програмам для роботодавців, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних, зокрема, внутрішньо перемішених осіб, учасників бойових дій, громадян соціально вразливих верств населення, а також облаштовують робочі місця працевлаштованих людей з інвалідністю. Цьогоріч працедавці Чернівецької області отримали понад 6,5 млн грн компенсацій.

Зокрема, за працевлаштування 203 зареєстрованих безробітних 135 роботодавцям компенсували понад 1млн 280 тис. грн. Відповідно до умов програми кошти спрямовують на покриття фактичних витрат роботодавців у розмірі єдиного внеску, або 50% мінімальної заробітної плати, або 50% на оплату праці за працевлаштування безробітних вразливих категорій. Зокрема, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю або передпенсійного віку, одного з батьків, хто виховує сам дитину до 6 років або дитину з інвалідністю, а також молодь, працевлаштовану на перше робоче місце.

Компенсаціями за працевлаштування ВПО скористалися цьогоріч 78 роботодавців. Вони отримали понад 2млн 455 тис.грн на оплату праці 113 працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб.

За облаштування робочих місць 41 працевлаштованої людини з інвалідністю 41 роботодавець отримав понад 2 млн 765 тис. грн компенсацій. Ця програма передбачає компенсацію витрат працедавців на придбання меблів, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць, тощо.

Дізнатися більше про всі компенсаційні програми для роботодавців можна тут. за посиланням https://dcz.gov.ua/employer/choiceprofit. або телефонуйте (0372)950211.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь